Voedingsproblematiek bij ouderen
< terug VrijDatum | donderdag 30 januari 2025 |
---|---|
Tijd | 18:15 - 20:30 uur |
Type nascholing | Op locatie |
Locatie | Flonk Hotel Groningen Zuid |
Organisatie | Elann in opdracht van de GHC |
Prijs GHC-leden | € 50,00 |
Prijs | € 100,00 |
Meer informatie bij: | Karen Diephuis |
Meer Informatie e-mail: | k.diephuis@elann.nl |
Meer Informatie telefoon: | 06-20024127 |
Doelgroep | POH, POH ouderenzorg, Praktijkverpleegkundige, Verpleegkundig specialist |
Zorgprogramma | Ouderenzorg |
Accreditatie wordt aangevraagd |
NVvPO wordt aangevraagd V&V wordt aangevraagd VSR wordt aangevraagd |
Inschrijven met accountRegistreren en inschrijven
Accreditatie VSR wordt alleen aangevraagd indien er voor 6 januari a.s. inschrijvingen zijn vanuit deze doelgroep.
Inleiding
Voedingsproblematiek bij ouderen, zoals ondervoeding, sarcopenie en voedingsproblemen bij (beginnende) dementie, is een veelvoorkomend en vaak onderschat of onzichtbaar probleem. Deze problemen hebben grote gevolgen voor de zelfredzaamheid, het fysiek functioneren en het algemeen welbevinden van ouderen.
Inhoud
In deze scholing leer je risicofactoren voor ondervoeding tijdig te herkennen en effectief te signaleren met gevalideerde screeningsinstrumenten. We bieden een combinatie van theorie en praktische invulling, waarbij je aan de slag gaat met casussen en leert wanneer doorverwijzing naar de juiste discipline noodzakelijk is. Dit verhoogt niet alleen de kwaliteit van leven van ouderen, maar geeft jou ook de tools om direct in de praktijk aan de slag te gaan.
Leerdoelen
- Deelnemers weten aan het einde van de scholing wat ondervoeding is.
- Deelnemers krijgen inzicht in de risicofactoren van ondervoeding en weten deze in een vroeg stadium te herkennen.
- Deelnemers kunnen aan het einde van de scholing op verschillende manieren screenen op ondervoeding.
- Deelnemers hebben aan het einde van de scholing praktische handvaten voor maatregelen die genomen kunnen worden bij een risico op ondervoeding en andere voedingsproblematiek bij ouderen.
- Deelnemers weten op welk moment zij door kunnen verwijzen naar een diëtist, logopedist of een ergotherapeut wanneer er een risico is op ondervoeding of wanneer ondervoeding is vastgesteld
Programma
17.30 uur Ontvangst met soep en broodjes
18.15 uur Start scholing
19.15 uur Pauze
19.30 uur Vervolg scholing
20.30 uur Afsluiting
Docent
Brenda Schuiringa, diëtist
Inschrijven met accountRegistreren en inschrijven
< Terug