22 oktober 2024

DokNoord is opzoek naar een nieuw bestuurslid (huisarts)

voor 4 uur per week

Ben je huisarts in de DokNoord regio met een duidelijke visie op het vak? Wil je een actieve bijdrage leveren aan de aanpak van de uitdagingen in de huisartsenzorg? Weet je wat er speelt in de beroepsgroep en ben je gericht op samenwerken?

Word dan bestuurslid van DokNoord 

Organisatie coöperatie DokNoord
Met de oprichting van DokNoord per 1 mei 2023 is er één herkenbaar aanspreekpunt voor huisartsenzorg in de provincie Groningen en Noord Drenthe gerealiseerd. DokNoord is er voor alle huisartsen in deze regio; zowel waarnemend huisartsen, huisartsen in dienst, huisartsen in opleiding en praktijkhoudende huisartsen. DokNoord staat voor een sterke regionale belangenbehartiging met eenheid in beleid, kortere lijnen in de regio, meer slagkracht en minder bestuurlijke drukte.

Taken bestuur DokNoord
Het bestuur van DokNoord bestaat uit 7 huisartsen die lid zijn van de coöperatie met ieder hun eigen aandachtgebieden. Als bestuurder hou je je bezig met de bestuurlijke leiding, het algemene medische inhoudelijk beleid, de strategische koersbepaling en de collectieve belangenbehartiging van de aangesloten huisartsen. Daarnaast vervul je als bestuurder de rol van aandeelhouder van de werkmaatschappijen GHC bv, Elann bv en DDG bv.
Samenstelling en profielschets
Het bestuur bestaat idealiter uit waarnemend huisarts(en), huisarts(en) in dienst en praktijkhoudende huisarts(en). Op dit moment bestaat het bestuur uit 1 huisarts in dienst en 5 praktijkhoudende huisartsen. In principe is er plek voor een waarnemend huisarts. Bij de selectie van een nieuw lid van het bestuur van DokNoord wordt gelet op de samenstelling en ook op de competenties zoals beschreven in de profielschets in de bijlage “Informatie vacature bestuursleden DokNoord”.

Wat bieden wij?

  • De mogelijkheid om actief bij te dragen aan de strategische koers van de huisartsenzorg in onze regio
  • De kans jezelf en je bestuurskwaliteiten (verder) te ontwikkelen als bestuurder en daarmee het vak van huisarts vanuit een breder perspectief te beschouwen
  • Een prettige sfeer in de vergaderingen en korte lijnen met de werkorganisaties
  • Het vergroten van je (regionale) netwerk
  • Een passende vergoeding

Ben je gemotiveerd om deel uit te maken van het bestuur van DokNoord en voldoe je aan het profiel, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren!

Geïnteresseerd of meer weten?
Ben je geïnteresseerd, stuur dan tot en met 5 januari 2025 je curriculum vitae en motivatiebrief met motivatie naar info@doknoord.nl
Neem voor meer informatie contact op via het bovengenoemde e-mailadres of telefonisch via: 050 800 32 99

Sollicitatiegesprekken: nog te plannen.
Benoeming kan in de eerste ledenraad van 2025 in maart.

Bekijk de hele vacature
Terug naar overzicht